dimecres, 8 d’abril del 2009

Llegir el pensament utilitzant llum infrarroja

Dos científics canadencs, Sheena Luu i Tom Chau, de la Universitat de Toronto, han utilitzat un nou sistema per observar el cervell en funcionament de forma no invasiva, sense riscos per la salut i relativament barata creant l'anomenat "Near-infrared spectroscopy o NIRS".

Aquest nou sistema consisteix en una banda elàstica que es coloca al front i té una xarxa de fibres òptiques que emeten llum infrarroja directament al córtex prefrontal del cervell. La banda conté 16 diodes emisors en parelles de dos, un emitint a 690 nm i l'altre a 830 nm, i tres detectors associats. Els 48 canals d' informació es connecten a un software de tractament de senyals, que és la part fonamental per a llegir el pensament.


S'ha donat especial interés per a llegir el pensament a l'hora de prendre una decisió. Si et demanen per a escollir entre dues coses, el nou sistema s'anticiparà a la teva decisió i encertarà el 80% dels casos, segons les proves realitzades. Aquest sistema permetrà llavors ajudar a comunicar-se a moltes persones discapacitades que no sempre poden comunicar-se mitjançant la lingüística per expressar els seus pensaments.

A més, un sistema òptic com el NIRS pot ser incorporat fàcilment a un telèfon mòvil o a altres estris similars i ampliaría molt les possibilitats de comunicació de molts discapacitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada